tirsdag 8. oktober 2013

Reprisen er alltid bestVi nærmer oss tida hvor det skal gjøres opp status. Fotoåret skal oppsummeres, tusenvis av bomskudd skal slettes, en håndfull blinkskudd skal arkiveres. På bakgrunn av bildene som bare nesten ble vellykka i år planlegges neste sesong. Sånn sitter jeg hver høst. Skriver lista over det som skal gjøres neste sommer. Brøkdelen gjennomføres etter planen. I år kjørte jeg for eksempel reprise på......fluesnapperparet i hagen. I fjor hang kassa på den ikke fullt så fotogene husveggen, mens i år var den plassert i riktig høyde, lysretning og miljø. Hektisk foring resulterte i at 7 unger forlot kassa i midten av juli. Og jeg fikk både flukt og romansebildene mine...

Den etter hvert "faste" rabiate tiuren dukka opp også i år - til overmål inne i ei innhegning hvor den var travelt opptatt med å forveksle søy med røy. Eller var det omvendt. Ingen rovdyr våga seg inn i den saueflokken i år - tiuren angrep alt som nærma seg! Motlysbildene jeg ikke fikk i fjor ordna seg i år.Tretåspetten er så suverent tillitsfull på hekkeplass at vidvinkelen kan plukkes fram. Kamera på stativ, fjernutløser og D600 sin live view på iphone fiksa miljøbildene jeg ikke evna i fjor. Fortsatt litt å gå på her, så neste år er det på`n igjen. InshFotoguden...


Svarthalespova i hekkedrakt forsvant da jeg somla bort et minnekort i fjor. Årets reprise ble sånn...


I fjor innså jeg at nesten alle tårnseilerbildene mine var fulle av luft. På Øland fant vi et tre med tårnseilere bak...


...og noen stråaks med solnedgang, dådyr og fluer bak. Kveldslyset er vanvittig på Øland...


...og etter over 20 år som fuglefotograf fikk jeg endelig mine egne klisjèbilder av glupsk låvesvaleunge med raus forelder. 

Reprisen neste år blir garantert helt annerledes!

10 kommentarer:

 1. fine bilder liker spesielt godt det første og det siste, det fine med fuglefoto er at en aldri blir ferdig :)
  http://kjernebitern.blogspot.no/

  SvarSlett
 2. Overbevisende! Selv om du har samlet en stund. Det første er en killer i sin sjanger.

  Litt mer å hente på plasseringen av tårnseilerne, så du får jobbe videre med ideen... Du er ikke alene om å ha luftige seilerbilder, forresten.

  SvarSlett
 3. Nydelige saker - både utførelse og motiver! Likte tretåspetten, seilerne og det første snapperbildet best, men de andre bildene er jammen ikke langt unna :)

  SvarSlett
 4. Fantastisk fine bilder. Inspirerende og noe å strekke seg etter.

  SvarSlett
 5. Du leverer som alltid. Flotte bilder og jeg vil egentlig ikke rangere noen av dem, men har veldig sans for bildet av svarhalespoven.

  SvarSlett
 6. Mye lekkert Tørdgi!! Seilerbildet er spennende og ikke dumt å utvikle den ideen videre! (men du kunne spart deg bildene av grønnfink og stær! ;)

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelig respons, folkens! KSH; nærmere enn dette kom jeg ikke mht seilerplasseringa. Av og til er en millimeter nok, mens av og til er millimeter for mye. Denne gangen var`n for mye. Reprise neste år...:)
  CTi; det er jo nettopp det jeg har gjort, men du må gjerne komme tilbake med reprise på stær og grønnfink neste år... ;)

  SvarSlett
 8. mycket fina bilder!
  Fint ljus och skärpan

  hälsningar

  SvarSlett
 9. Ser ut til at mye gikk i boks i år ja :-)

  Hilsen Robert.

  SvarSlett
 10. Flott innlegg og mange høydare her, særlig åpningsbildet og første av tretåspett! Tårnseilere er alltid moro og ideen med å få de gjennom løvverket er god...neste år sitter den helt :-)
  Rune

  SvarSlett