torsdag 13. august 2009

Hur mår ni?


Hadde en fantastisk dag på Terje Syltes mårlokalitet ved Molde tirsdag. I løpet av et 12 timers opphold var mår innom hele 4 ganger!! En singel tispeunge besøkte åtet 3 ganger mellom klokka 12 og 18, og klokka 19.20 kom en tispe med to unger på slep. Å sitte bare få meter dette enigmatiske dyret er en ganske så absurd opplevelse. Det er jo opplest og vedtatt at måren er et tilnærmet lik mission impossible hva fotografering angår, men den gang ei. Takket være iherdig foring med honning og Sunda har Sylte prestert det umulige.Også på fuglefronten var oppholdet i skjulet ganske så innbringende. Blant annet var både spettmeis, løvmeis, svartmeis, rødstrupe, grønnfink og bokfink svært fotogene utenfor fotoskjulet.

En tur til Sylte ved Molde anbefales på det sterkeste! Opplegget er profesjonelt, gjestfriheten uovertruffen og fotomotivene meget samarbeidsvillige. Bedre kan det ikke bli!!

Les mer om fotoskjulet og bestill plass her

4 kommentarer:

 1. Hei Terje.
  Flotte bilder av måren dette. Det er langt mellom de gode mårbildene i Norge, noe som er på vei til å endres. Likte bilde nr 1 og 2 best.

  De gamle fangstmenn hadde mange fikse ideer for hvordan måren skulle lokkes i fella. Her var det viktig å fjerne enhver lukt av mennesker og mange flere triks. Slikt som

  SvarSlett
 2. Those images of the Marten are incredible and the 3rd shot is extra special. WOW...Thomas

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Rigtige flotte billeder af alle fuglene og af måren! Jeg glæder mig til at se flere billeder.
  Kh Joanna Din Mitchew

  SvarSlett