mandag 10. august 2009

Det gode fuglebilde...


Det gode fuglebildet har forandret seg mye siden den tida vi brukte AGFA CT100, Kodachrome 64 eller Fuji Provia som minnebrikke. Fra at definisjonen på det perfekte fuglebilde var sylskarpt, fargerikt, i medlys og på kloss hold, ser vi i dag flere og flere alternative måter å ta bilder på - også disse utvilsomt gode bilder. Noen fotografer har spesialisert seg på bevegelsesuskarphet, noen på motlys, mens andre tviholder på teknisk upåklanderlighet i sine bilder. Sjøl gjør jeg spede forsøk på å utforske flere sider av fuglefotograferingen - mer eller mindre vellykket. De to bildene av heilo viser to forskjellige måter å angripe et motiv på. Hva man foretrekker er en smakssak, og smak er sjelden verdt å diskutere. Sjøl er jeg ikke i tvil om hvilket av bildene jeg liker best... Er du?

Med denne bloggen håper jeg å kunne vise og beskrive mine opplevelser som fugle- og naturfotograf, og noen ganger prøve å sette ord på hvorfor bildene mine ser ut som de gjør..


4 kommentarer:

 1. Dogme!! Jeg liker også det øverste best ;)

  Gleder meg til å følge bloggen din videre TKO!

  SvarSlett
 2. Hei.
  Dette var ein flott start på bloggen. Enig at det øvste er mest spennande, rett og slett eit betre bilde etter mitt syn. Men kvar til sitt bruk. Nærbilde ville jo klart passet best i fugleboka....

  Må og få kommentera jerven i headinga; nydeleg artsbilde.

  mvh Jarle Lunde
  http://SuldalFoto.no

  SvarSlett
 3. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


  greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants  SvarSlett